0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

(στο σημερινό άρθρο θα αναλύσουμε τα στοιχεία για την εγκληματικότητα για το έτος 2017 σε αντιπαραβολή με τα στοιχεία για ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη τελευταία 8ετία και θα δούμε αν όντως «εκτοξεύτηκε» η εγκληματικότητα ή όχι.

Στη συνέχεια θα προβούμε σε μια σύγκριση με τα αντίστοιχα στοιχεία του μακρινού 1991 και θα δούμε αν ΟΝΤΩΣ η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί τα τελευταία 30 χρόνια όπως νομίζει το 100% των πολιτών (προσοχή, ούτε καν το 99,9%, το 100% όλων γύρω σας πιστεύει ότι η εγκληματικότητα και δη η βαριά εγκληματικότητα έχει αυξηθεί κατακόρυφα).

Η Ελλάδα είναι το ίδιο ή και ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ –τουλάχιστον στη βαριά εγκληματικότητα- σε σχέση με πριν 30 χρόνια που «ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΑΝ ΜΕ ΑΝΟΙΚΤΕΣ ΤΙΣ ΠΟΡΤΕΣ» !!!

ΝΑΙ, ΠΙΟ ΑΣΦΑΛΗΣ ΣΗΜΕΡΑ !!!! Ναι, σε σύγκριση με τότε που, κατά το μύθο «τότε κοιμόμασταν με ανοιχτές τις πόρτες, να’ ούμε»!!!

Ισχύει ή πρόκειται για ακόμη έναν μύθο που θα «διαλύσουμε» μαζί? Ετοιμαστείτε να εκπλαγείτε και πάλι με τα στοιχεία !

ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ !!! ΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ !!!

Καλή ανάγνωση !)

 

 

Το τελευταίο διάστημα τα ελληνικά κανάλια και γενικά τα ΜΜΕ έχουν επιδοθεί σε έναν ορυμαγδό περί εγκληματικότητας και εκτόξευσής της. Ο μέσος πολίτης είναι ΠΕΠΕΙΣΜΕΝΟΣ ότι η εγκληματικότητα έχει εκτοξευτεί, ότι η Ελλάδα βρίσκεται υπό επιδρομή βαρβάρων και εγκληματιών.

ΟΛΟΙ ΓΥΡΩ ΣΑΣ είναι σίγουροι. Σίγουροι για κάτι που ΔΕΝ υπάρχει όμως !

Τα επίσημα, επαναλαμβάνω, τα ΕΠΙΣΗΜΑ στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας δείχνουν το ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΝΤΙΘΕΤΟ !

 

 

Α) Σύγκριση τελευταίας 8ετίας.

 

Η βαριά εγκληματικότητα έχει παρουσιάσει μείωση τα τελευταία περίπου 10 χρόνια.

Η σύγκριση γίνεται με τα τελευταία 8 χρόνια, καθώς τα αναλυτικά στατιστικά στοιχεία της αστυνομίας έχουν ιστορικότητα 10 ετών, αλλά το 2008 και το 2009 είναι σε μορφή .pdf και όχι Excel δυσκολεύοντας την επεξεργασία τους από τον υποφαινόμενο και δεν είχα άπειρο χρόνο για να μετατρέψω τα .pdf.

Πάντως και τα στοιχεία για το 2008 και 2009 αν προστίθονταν, θα καταδείκνυαν ακόμη πιο καθαρά το ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ η εγκληματικότητα στην Ελλάδα.

Ας προχωρήσουμε όμως στα δεδομένα, ας ΜΙΛΗΣΟΥΝ οι αριθμοί :

 

 

Από τον ανωτέρω πίνακα παρατηρούμε ότι οι περισσότερες κατηγορίες εγκλημάτων παρουσίασαν μείωση μεταξύ 2010 και 2017 πλην εγκλημάτων που σχετίζονται με πλαστογραφία, απάτες, λαθρεμπόριο προϊόντων (πιθανότατα λόγω της οικονομικής κρίσης).

Για να κατανοήσει κανείς καλύτερα τα στοιχεία θα παραθέσω τις 5 κατηγορίες εγκλημάτων που οι αστυνομικές αρχές χαρακτηρίζουν συνήθως «βαριά εγκληματικότητα» :

Ανθρωποκτονίες, βιασμοί, ληστείες (γενικά αλλά και χωρίς την υποκατηγορία ληστείες κινητών και μικροποσών), κλοπές οικιών και κλοπές καταστημάτων.

Οι ληστείες θεωρούνται πιο «σημαντικές» από τις κλοπές, καθώς η ληστεία προϋποθέτει την άσκηση βίας σε κάποιον σε σχέση με μια κλοπή (πχ «σπάει» ένας ναρκομανής ένα τζάμι αυτοκινήτου και κλέβει το ντουλαπάκι, αυτό θεωρείται κλοπή και τέτοια συμβάντα χαρακτηρίζονται «χαμηλού ρίσκου» από τις αστυνομικές αρχές παγκοσμίως). Ιδού πώς ανέλυε τα στοιχεία για το 2016 η ελληνική αστυνομία:

Καταγράφεται μείωση σε κατηγορίες αδικημάτων που επηρεάζουν άμεσα το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών και συγκεκριμένα μειώθηκαν οι ανθρωποκτονίες, οι ληστείες εντός οικιών, οι ληστείες εντός καταστημάτων και οι κλοπές-διαρρήξεις οικιών

Παρατηρείται μετατόπιση της εγκληματικότητας στους λεγόμενους «εύκολους στόχους» ή στόχους «χαμηλού ρίσκου», καθώς οι ληστείες και κλοπές σε στόχους «υψηλού ρίσκου» έχουν μειωθεί

 

Σε κάθε μία κατηγορία θα παρατηρείτε και μια κόκκινη γραμμή που είναι ο μέσος όρος της 8ετίας.

Οι πίνακες με το μέσο όρος και τα στοιχεία:

 

 

 

 

 

 

 

 

ΟΛΕΣ οι κατηγορίες «βαριάς» εγκληματικότητας παρουσιάζουν μείωση τόσο σε σύγκριση με 8-10 έτη πριν όσο και με το μέσο όρο.Τα στοιχεία συγκρίνονται και με το ΜΕΣΟ ΟΡΟ για να μην μπορεί ΚΑΝΕΙΣ να πει ότι τα συγκρίνονται με ένα συγκεκριμένο έτος που «βολεύει».

Η κόκκινη γραμμή αντιπροσωπεύει το ΜΕΣΟ ΟΡΟ όλων των ετών και τα δεδομένα είναι ΑΨΕΓΑΔΙΑΣΤΑ. ΜΕΙΩΣΗ σε κάθε τομέα «βαριάς» εγκληματικότητας.

Ανθρωποκτονίες, ληστείες, ληστείες εξαιρώντας την υποκατηγορία ληστείες κινητών (είναι οι πιο συχνές ληστείες, δηλαδή «κλοπές» με άσκηση βίας ή απειλή άσκησης βίας), διαρρήξεις οικιών, διαρρήξεις καταστημάτων.

ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ την έξαρση εγκληματικότητας, τη «λαίλαπα» ? ΠΟΥΘΕΝΑ !

Μια χώρα με ΜΟΛΙΣ 78 δολοφονίες το 2017 και ανάμεσα στις 3 ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ ολόκληρης της Δύσης (θα το δείτε στο άρθρο της επόμενης εβδομάδας) και όμως στο μυαλό του 100% των πολιτών είμαστε «Κολομβία».

Δεν αντιλέγω ότι έχουμε θέμα της αποκαλούμενης «εγκληματικότητας χαμηλού ρίσκου», δηλαδή μικροκλοπές, αρπαγές τσαντών, κλοπές από αυτοκίνητα κτλ,ι!

Αλλά ξέχασα, δεν ξέρει η ελληνική αστυνομία και ξέρει ο Μήτσος στο καφενείο που επαναλαμβάνει αυτά που ακούει στα κανάλια! Εγώ εμπιστεύομαι τα στατιστικά στοιχεία και τους πίνακες της ελληνικής αστυνομίας. όχι τί λέει ο καθένας στο καφενείο!!! Συγνώμη κιόλας που εμπιστεύομαι τις επίσημες πηγές και τα στατιστικά στοιχεία !

Παρατηρώντας το ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ για δυτική χώρα, 78 δολοφονίες ΜΟΝΟ (σε σχέση με 180 δολοφονίες το 2010 ή το 2011, μείωση -56%), προχώρησα σε μια μικρή έρευνα.

78 δολοφονίες σε πληθυσμό περί τα 10,8 εκατομμύρια σημαίνει πιθανότητα 8 δολοφονίες στο 1 εκ περίπου.

Όμως ερευνώντας τα στοιχεία και τις ειδήσεις ανά μήνα διαπίστωσα ότι από περίπου 35 δολοφονίες (δεν έψαξα και τις 78), οι 27 δολοφονίες ήταν στα πλαίσια οικογενειακών καβγάδων, σχέσεων, διαζευγμένων, γονέων που δολοφόνησαν παιδιά, φιλικού περιβάλλοντος κτλ).

Με άλλα λόγια οι 27 στις 35 δολοφονίες δεν σχετίζονταν με «εισβολέα», με τυχαία δολοφονία, με ληστεία κτλ, αλλά με προσωπικά θέματα, με προβλήματα σχέσεων, οικογενειακά κτλ.

Επίσης  2 δολοφονίες ήταν ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ «μπράβων» και άρα μη ΤΥΧΑΙΑ δολοφονία (πχ από ληστή, εισβολέα σε σπίτι, στο δρόμο κτλ.).

Συνεπώς περί τις 29 στις 35 δολοφονίες (το δείγμα μου) ήταν βασικά μεταξύ «γνωστών» (αν μπορώ να το θέσω έτσι). Απομένουν περί τις 6 δολοφονίες στις 35 δολοφονίες ή ποσοστό 17%.

Επειδή δεν είχα χρόνο να μελετήσω όλες τις δολοφονίες (έβαλα φίλτρα σε google και έψαχνα επί ώρες, αλλά κουράστηκα, τι να κάνουμε, δεν μπορώ να τα κάνω όλα μόνος, αλλά μερικά πράγματα είναι φύσει αδύνατον να τα καταφέρω δίχως βοήθεια), ας θεωρήσουμε ένα παρόμοιο ποσοστό 20% (όχι 17%, αλλά 20%) ως ποσοστό δολοφονιών «τυχαίων» ανθρώπων από «αγνώστους» (εκτός οικογένειας, γνωστών κτλ.).

Δεν ισχυρίζομαι ότι αυτό το 20% είναι σίγουρα σωστό, αλλά θεωρώ ότι το δείγμα μου είναι αρκετά μεγάλο (35 στις 78, τεράστιο δείγμα) και το τελικό αποτέλεσμα δεν θα διαφέρει από την πραγματικότητα.

78*0,20 = 15,6 ή περίπου 16 δολοφονίες ήταν «τυχαίες» δηλαδή οφείλονταν σε καθαρή ΕΞΩΓΕΝΗ εγκληματικότητα. Στα 10,8 εκατομμύρια πληθυσμού η αναλογία είναι περί τα

 

2 άτομα στο 1 εκατομμύρια πληθυσμού !!!!!

 

Η πιθανότητα να δολοφονηθεί κάποιος στην Ελλάδα από ΜΗ συγγενή του ή γνωστό του (πατέρα, μάνα, φίλο, λόγω διαφωνιών, οικογενειακών προβλημάτων κτλ.) είναι σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΗ..

Ναι, καλά διαβάσατε. Σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΗ !

 

Επίσης, όπως θα δείτε την επόμενη εβδομάδα όπου θα συγκρίνω την Ελλάδα με ΟΛΕΣ τις χώρες της Ευρώπης (όχι της Ευρωζώνης, αλλά της Ευρώπης), η Ελλάδα ήταν ήδη στις χαμηλότερες θέσεις από άποψη δολοφονιών το 2015. Με τη νέα μείωση το 2016 και το 2017 που πέσαμε στο εξωπραγματικά χαμηλό νούμερο των μόλις 78 δολοφονιών, η Ελλάδα πιθανότατα θα βρίσκεται στη 2ή ή 3η χαμηλότερη θέση !!! ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΑ και φυσικά και στο Δυτικό κόσμο (στις ΗΠΑ τα νούμερα είναι λογαριθμικά περισσότερα και στον Καναδά, χαμηλότερα των ΗΠΑ, αλλά σχεδόν 3πλασια της Ελλάδας).

Ναι, η πιθανότατα να δολοφονηθεί κανείς στην Ελλάδα γενικώς είναι από τις χαμηλότερες ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ και η πιθανότητα να δολοφονηθεί από ληστή, εισβολέα, εγκληματία (όχι από «γνωστό» ή από κάποιον εντός της οικογένειας) είναι πρακτικά ΜΗΔΕΝΙΚΗ.

 

 

Ένας «μάγκας» : Έχω μείνει με ανοικτό το στόμα. Δολοφονίες, βιασμοί, ληστείες, ληστείες εξαιρουμένων των κινητών, κλοπές σε οικίες, κλοπές σε καταστήματα, ΜΕΙΩΣΗ ? Τότε τι μας τσαμπουνούν τα ΜΜΕ ? Αλλά που είναι η σύγκριση με 3 δεκαετίες πριν, τότε που «κοιμόμασταν με ανοικτές τις πόρτες» ?

Εμείς : Έρχεται!

 

Σίγουρα όλοι σας έχετε ακούσει το ανωτέρω. Ο υποφαινόμενος ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ και αν του πει κανείς, οτιδήποτε και αν ακούσει, ΠΟΤΕ, ΠΟΤΕ, δεν το λαμβάνει τοις «μετρητοίς» δίχως να το μελετήσει. Όσο και να «χτυπιέται» κάποιος/α δίπλα μου, ΠΡΩΤΑ θα μελετήσω τα στοιχεία και τους αριθμούς και μετά θα σκεφτώ με ΑΔΕΙΟ κεφάλι και με ορθολογισμό καταλήγοντας σε συμπέρασμα.

Οπότε λογικό είναι να ΜΗΝ πείθομαι ότι η εγκληματικότητα τώρα είναι στα ύψη, ότι «ορδές βαρβάρων σκοτώνουν και βιάζουν» κλπ.

Έψαξα και βρήκα κάποια σποραδικά στοιχεία για πολύ παλιότερα (πχ ΄50), αλλά δεν είναι αξιόπιστα (η χώρα είχε βγει από πόλεμο, μηχανογράφηση δεν υπήρχε κτλ.).

Σε γενικές γραμμές όμως, οι δολοφονίες τότε ήταν ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ υψηλότερες των σημερινών (μόλις 78) και σχετίζονταν με «περίεργα» για τη σημερινή εποχή θέματα όπως ζωοκλοπή ( δολοφονίες για ζώα, για κλοπές ζωντανών), βοσκοτοπων (δολοφονίες για το πού θα βόσκουν τα ζώα του καθενός, νομίζω η τελευταία αντίστοιχη  σχετικά πρόσφατη δολοφονία ήταν μια πολλαπλή στο Αγρίνιο. Πριν 60 χρόνια ήταν αμέτρητες, σχεδόν καθημερινές), για θέματα «τιμής» κτλ. Ο κόσμος άλλωστε ήταν ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΣ, οι άνθρωποι ήταν ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΟΙ, δεν αστειεύονταν (εις την καθομιλουμένη).

Σε ΠΛΗΡΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ με αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι, οι εποχές ήταν ΠΙΟ ΣΚΛΗΡΕΣ και οι δολοφονίες (εδώ θα μου πείτε και οι πόλεμοι, Παγκόσμιοι ή μη) περισσότερες. Απλά δεν υπήρχε η ΑΜΕΣΗ πληροφόρηση, ιδιαίτερα με τα κανάλια, τα ΜΜΕ ή τη τελευταία δεκαετία με το διαδίκτυο. 

Δεν μάθαινε ο απλός κόσμος (πόσοι διάβαζαν εφημερίδες τότε στα χωριά και πώς να ενημερωθούν οι εφημερίδες της εποχής για το τι έγινε πχ σε ένα χωριό της Φλώρινας μεταξύ 2 κτηνοτρόφων που σφάχτηκαν για το πού θα βόσκουν τα κοπάδια τους?) τι συμβαίνει στη χώρα.

Τα πιο «πρόσφατα» στοιχεία, ΠΛΗΡΩΣ επιβεβαιώσιμα από τα δεδομένα της αστυνομίας, αφορούν τα έτη μετά το 1991, δηλαδή 27 χρόνια ή σχεδόν 3 δεκαετίες πίσω. Από τότε έχει αλλάξει πχ η εγκληματικότητα (το 1991 δεν υπήρχαν ληστείες κινητών τηλεφώνων που σήμερα είναι σχεδόν το 40% των ληστειών στη χώρα, βασικά δεν υπήρχαν ΚΑΝ κινητά τηλέφωνα  ή τέτοιου είδους μικρο-εγκληματικότητα).

Ας δούμε όμως τις ανθρωποκτονίες.

 

 

 

 

138 δολοφονίες το 1991 ή 150 δολοφονίες το 1993 ή 203 το 1997!

Σήμερα ? ΜΟΛΙΣ 78 δολοφονίες !!!

 

Οι δολοφονίες ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ ήταν ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ ή και ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ από όσες σήμερα !

Ναι, ΠΡΙΝ 30 ΧΡΟΝΙΑ που κοιμόμασταν με «ανοικτές τις πόρτες», οι ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ήταν ΔΙΠΛΑΣΙΕΣ και ΤΡΙΠΛΑΣΙΕΣ. Μάλιστα πριν 60-70 χρόνια οι δολοφονίες ήταν ΑΚΟΜΑ περισσότερες για λόγους που εξηγήσαμε.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ?

ΑΠΙΘΑΝΟ ?

Μπαααααααα….. Ορθολογικό ! Το μόνο που άλλαξε είναι η κυριαρχίατης άμεσης πληροφόρησης σε σχέση με τότε. Τώρα μαθαίνουμε τι έγινε σε μια γωνιά, όχι της Φλώρινας, αλλά της Αυστραλίας σε χρόνο μηδέν.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση!

 

 

 

ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ? Σας εξηγώ το τρόπο στο σύντομο άρθρο

http://www.orthologikos.gr/2016-08-22-21-59-50/53-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1.htm

 

Comments powered by CComment

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s